Miten kirjain-puhelinnumerot toimii?

Jos olet kiinnittänyt huomiota amerikkalaisiin puhelinnumeroihin, olet saattanut nähdä kirjaimellisia puhelinnumeroita kuten 1-800-LAWYERS, 1-800-FLOWERS jne. Tämä numerokäytäntö saattaa vaikuttaa kummalliselta, mutta se on oikeasti hyvin yksinkertainen!

Kyseiseen numeroon soitetaan kääntämällä jokainen kirjain numeroksi. Ei ole tarpeen muistaa mikä kirjain vastaa mitäkin numeroa, koska kirjaimet on puhelimissa numerojen alapuolella.

numberpad

Jos siis tarkoitus on soittaa esimerkiksi numeroon 1-800-flowers, varsinainen numero on:

1-800-3569377

koska F = 3, L = 5, O = 6, W = 9, E = 3, R = 7, S = 7.

Miksi järkeä käyttää kirjaimia numerojen sijaan?

 Kirjaimien käyttö numerojen sijaan on itse asiassa varsin käytännöllinen tapa. Kirjaimet on helpompi muistaa kuin joku sattumanvarainen numero, varsinkin jos kirjaimista muodostuu järkevä sana kuten "LAWYERS" tai "FLOWERS".

Jos numero on esillä kyltissä tien vieressä, jossa ei ole aikaa lukea numeroa moneen kertaan, kirjaimin kirjoitettu puhelinnumero helpottaa numeron muistamista huomattavasti.

Usein näitä kirjaimin kirjoitettuja numeroja näkeekin nimenomaan mainoksissa, jossa palveluntarjoaja haluaa ihmisten soittavan johonkin numeroon. Jos puhelinpalvelu ei ole oleellinen osa yrityksen toimintaa tai osa imagoa, tällainen kirjainpuhelinnumero on turha.

Kirjainnumerot ovat nimenomaan yrityksien käytössä. Yksityiset ihmiset eivät kikkaile puhelinnumeroiden kanssa.

tienvarsi-mainos

Mainostaminen valtateillä on yleistä ja 120 km/h vauhdissa tekstin lukemiseen ei jää autoilijalle paljon aikaa.

Soita asianajajalle

Tämä puhelinnumero on helppo muistaa yhden lukukerran jälkeen.