Missä Waldo luuraa?

Yhdysvalloissa sana Waldo viittaa ensisijaisesti punavalkoraidallista pipoa ja paitaa käyttävään, silmälasipäiseen, pitkään ja hintelään sarjakuvahahmoon. Waldon etsiminen on eräänlainen peli, ja pelin tarkoituksena on löytää Waldo. Waldon löytäminen ei ole helppoa koska kuvat ovat tarkoituksella sekaisia ja sisältävät todella paljon yksityiskohtia. Seuraava kuva on esimerkki tyypillisestä Waldo tehtävästä.

Mutta missä on Waldo?

Alun perin brittiläinen hahmo (joka kulkee Briteissä nimellä Wally) ilmestyi ensiksi 80-luvun loppupuolella. Amerikassa Waldo on yleisesti tunnettu hahmo ja osa valtavirtakulttuuria. Myös Google on järjestänyt pariin otteeseen Waldo-jahdin, jossa Waldo pitää löytää eri paikoista ympäri Googlen karttasovellusta, kunnes viimeinen tehtävä on löytää Waldo kuusta.

Waldo on seikkaillut myös Googlen kartalla

Toisinaan Waldo seikkailee kuvissa ystäviensä kanssa. Waldon ystäviä ovat Wenda, Woof, ja Velho Valkoparta. Waldolla on myös kaksoisolento keltamustapaitainen Odlaw. Mikäli tehtävässä seikkailevat Waldo ja ystävät, tarkoitus on paikantaa jokainen hahmo.

Waldo ja kaverit: Woof, Wenda, Velho Valkoparta ja Odlaw

Waldon asuun pukeutuneita ihmisiä voi nähdä toisinaan esimerkiksi Halloween iltana. Waldo-asun voi ostaa esimerkiksi Amazonilta noin 20 dollarin hintaan.