Mikä on Jätemylly

Amerikkalaisessa keittiössä jätemylly on osa perusvarustusta. Mutta mikä se on? Suomalaiselle jätemylly voi olla on ennennäkemätön laite.

Amerikanenglanniksi jätemylly tunnetaan nimellä "garbage disposal". Tyypillisessä keittiössä on kaksi tiskiallasta, joista toisen alla on jätemylly. Jätemyllyllisen tiskialtaan tunnistaa sen suulla olevasta kumisesta roiskeläpästä. Tämän roiskeläpän tarkoitus on vähentää jätteen liikettä pois myllystä, kun mylly on käytössä.

roiskeläpällinen viemäri

Jätemyllyyn laitetaan ruuan tähteitä ja mylly hienontaa jätteet tehokkaasti. Mylly käynnistetään tyypillisesti valokatkaisijaa muistuttava nappulasta, joka löytyy keittiön seinältä läheltä tiskialtaita. Jätemyllyn ollessa käytössä vesihanan tulisi olla päällä sananaikaisesti. Juokseva vesi auttaa murskattua jätettä eteenpäin myllystä viemäriin.

Jätemyllyn sijainti altaan alapuolella

Itse jätemylly sijaitsee tiskialtaan alapuolella. Sen käytössä voi ajan mittaan ilmetä ongelmia mikäli myllyn osat ovat kuluneet tai jos myllyyn laittaa sinne sopimatonta jätettä. Tässä tapauksessa voi olla tarpeen uusia mylly kokonaan tai kutsua huoltaja, joka voi korjata tukkeutuneen myllyn. Uuden myllyn hinta on noin $100.