Mikä on Pop Tart?

Amerikkalaisella aamiaisella voi vastaan tulla monia uudenlaisia elämyksiä. Yksi niistä on pop tart. Aito alkuperäinen pop tart on Kelloggsin valmistama, mutta monilla ruokakaupoilla, kuten Walmartilla, on oma versionsa tästä tuotteesta. Näitä tuotteita kutsutaan kollektiivisesti nimellä "Pop Tart".

Pop tart on makea, suorakulmainen leivos/piiras. Sen päällä on usein sokerikuorrute ja sisällä makea täyte. Pop tartseja on monia eri makuja. Sen voi syödä ihan sellaisenaan, tai sen voi lämmittää leivänpaahtimessa tai mikrossa. Suorakulmainen malli on oleellinen, jotta kyseinen leivos mahtuu juuri leivänpaahtimeen. Leivoksessa on myös strategisesti suunniteltuja reikiä tätä lämmitystapaa varten.

Pop tartseja myydään pääsääntöisesti paketissa joka sisältää useita leivoksia. Tämän ison paketin sisällä on yksilöllisiä, pienempiä pakkauksia joista jokainen sisältää kaksi leivosta. Tämä pienempi pakkaus auttaa pitämään leivokset pehmeinä syömishetkeen asti.

Pop tarts pakkaus yksilö-pakattu pari leivoksia ta-daa Vasemalla: Walmartin version, oikealla: Kelloggsin Pop Tart

Kaikkiaan Pop Tart makuja on monia kymmeniä. Seuraassa joitakin suosittuja makuja:

Pop Tart Makuja
Mansikka Ruskea sokeri ja kaneli
Kirsikka Mustikka
Suklaa Kanelipulla
"Keksit ja kerma" (oreo -maku) S'mores
Mansikkapirtelö Metsämarja

Pop tart on ravintosisällöllisesti huono vaihtoehto koska leivos sisältää runsaasti kaloreita ja vähän ravintoarvoa. Yhdessä leivoksessa on n. 200 - 250 kaloria. Sen lisäksi pakkausmalli, jossa on kaksi leivosta, johtaa helposti siihen, että leivoksia tulee syötyä kaksi kerralla.

Pop Tart makuja